Couperose laserbehandeling bij Annebethkroeskop.com

Couperose is een ongevaarlijke maar vervelende aandoening en komt meestal voor in het gelaat of op het decolleté. U kunt zich onzeker voelen door de zichtbare bloedvaatjes en spinnenwebjes die de huid veelal rood en soms blauw laten kleuren. Couperose kan ook branderig aanvoelen en een rood hoofd geven. Couperose gaat helaas niet vanzelf over. Vaak wordt couperose geassocieerd met rosacea: hoewel deze aandoeningen vaak samen voorkomen zijn het wel twee verschillende dingen. Met de laserbehandeling in onze kliniek zijn couperose en rosacea verleden tijd. Maak meteen een afspraak voor een gratis consult.

  • Vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek
  • Vele jaren ervaring op het gebied van laseren in Amsterdam
  • Maak via onderstaande button een consult afspraak met de huidtherapeut
Gratis consult

Hoe ontstaan couperose en rosacea

Couperose is deels een erfelijke aandoening. Voornamelijk mensen met een lichter huidtype hebben vaak last van verkleuringen. Over het algemeen komt couperose vaker voor bij ouderen en mensen die regelmatig buiten zijn. Couperose kan ook ontstaan als gevolg van acne rosacea; bij deze huidaandoening ontstaan kleine ontstekingen, waarbij naast roodheid ook puistjes kunnen ontstaan. In beide gevallen is couperose effectief te behandelen.

Couperose en rosacea verdwijnen niet vanzelf, maar kan wel erger worden. De roodheid kan toenemen door de consumptie van koffie, thee, alcohol of pittig eten. Het is dus belangrijk om deze ingrediënten te mijden. Ook UV-straling kan bijdragen aan verergering van couperose en rosacea. Smeer de huid goed in met een zonnebrandcrème, zowel in de winter als wanneer het zonnig is. Daarnaast is het belangrijk om bij huidverzorging geparfumeerde producten te mijden. Zo voorkomt u verdere irritatie.

Laserbehandeling couperose / rosacea

Gezien couperose en rosacea niet uit zichzelf weggaan biedt onze laserbehandeling uitkomst. Bij AnnebethKroeskop.com BV in Amsterdam werken we met de Harmony XL Pro laser waarbij we heel precies de oppervlakkige bloedvaatjes als het ware kunnen dichtschroeien. De betreffende vaatjes worden door de laser verhit waardoor ze kapot gaan. Vervolgens ruimt het lichaam de beschadigde vaten zelf op.

Tijdens de behandeling kunt u een branderig gevoel ervaren. Na de behandeling is dit vrijwel meteen verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De couperose behandeling met laser is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. De geavanceerde techniek voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen en u wordt altijd behandeld door een ervaren huidspecialist.

Diffuse roodheid

De Harmony XL Pro laser is tevens uitgebreid met een extra laser kop waarmee we nu diffuse roodheid kunnen behandelen. Diffuse roodheid kenmerkt zich door een vlekkerige roodheid die eigenlijk altijd aanwezig is. Deze huidaandoening is net wat anders dan couperose waarbij we meer zichtbare bloedvaatjes en spinnenwebjes zien. Ook hier geldt dat de behandeling vrijwel pijnloos is en er zijn ongeveer 4 tot 5 behandelingen nodig voor optimaal resultaat. Tevens geschikt voor de behandeling van hele fijne vaatjes.

Aantal behandelingen

Meestal zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende om couperose en rosacea te verminderen. Afhankelijk van de ernst kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Couperose en rosacea zijn helaas aandoeningen die terug kunnen komen. Daarom adviseren wij een jaarlijks onderhoud van 1 à 2 behandelingen.

Afspraak maken

Veiligheid bij het behandelen van couperose

  • De behandeling kan niet toegepast worden op de zeer gevoelige huid.
  • De behandeling kan niet ondergaan worden tijdens zwangerschap.
  • De behandeling kan tevens in bepaalde gevallen niet ondergaan worden, dit zullen we tijdens een consult met u bespreken.

Tijdens en na de behandeling

De behandeling van couperose met een laser kan een licht geïrriteerd gevoel geven. Door de verhitting van de laser ontstaat er heel kort een branderig gevoel, dit trekt binnen enkele minuten weer weg. De behandeling is snel en daarom goed verdraagbaar.

Na de behandeling kan de huid wat rood en licht gezwollen aandoen. Dit kunt u koelen met icepacks. Na de sessie kunt u gewoon weer verder met uw dagelijkse bezigheden. In de dagen na de laserbehandeling veranderen de vaatjes van kleur. In het behandelde gebied worden de vaatjes geleidelijk aan minder zichtbaar. Afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes kan dit enkele dagen tot een week duren.

Artsen

Iris van Veen

Huidtherapeute

Veel gestelde vragen over de Couperose Behandelingen

Waarom een laser behandeling voor Couperose?

Een mooie egale huid geeft een fris en jong uiterlijk. Wanneer u zich stoort aan roodheid en/of rode aderen op de wangen, kin of rondom de neus dan is de laser behandeling de ideale behandeling voor u. Roodheid kan sterk vermindert worden en rode vaatjes kunnen we meestal geheel verwijderen. U geniet daarna van een mooie egale teint.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling is snel, maar kan wel wat onprettig aandoen. Er wordt een gel op het gezicht aangebracht waarna de laser kop op het te behandelen gebied wordt geplaatst. De laser geeft ´pulsen´ af en die zijn vrij onaangenaam. Gelukkig gaat het heel erg snel en is de behandeling zo voorbij.

Wat is de downtime?

De downtime is vrij kort. De huid kan na de behandeling wat rood en gezwollen aandoen, dit verdwijnt na een aantal dagen. Het is erg belangrijk om niet in de zon te gaan na de behandeling. Bij voorkeur ondergaat u de behandelingen in de herfst of in de winter.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor optimaal resultaat?

Dit is afhankelijk van de indicatie. Het aantal benodigde behandelingen ligt meestal tussen de 1-3 keer. Roodheid en couperose kan helaas wel terug komen. Wij adviseren daarom een jaarlijkse ´touch up´ behandeling om uw egale teint te behouden.

Waarom deze bij behandeling bij AnnebethKroeskop.com BV?

Wij werken met de meest innovatieve apparatuur. Voor onze laser behandelingen werken we met de Alma Harmony XL Pro; de beste en veiligste laser voor het verbeteren van de huid. Daarnaast wordt deze behandeling uitgevoerd door ons zeer specialistische team van huidtherapeuten. De huidtherapeuten zijn hoogopgeleid en volgen regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Bij ons team bent u in goede handen.

Ervaringen met de laser couperose behandeling

Ervaren en deskundig
“De ervaring en deskundigheid van Annebeth is voor mij een reden om nog een keer bij haar langs te gaan voor een behandeling.”
Jeroen Panders
Eerlijk advies
“Annebeth is mijn persoonlijke cosmetica-adviseuse en cosmetisch arts KNMG. Bij haar kan ik er zeker van zijn dat ik altijd een eerlijk antwoord krijg en de behandeling die bij mij past.”
Laurette
Gepassioneerd en vakkundig
“Annebeth is een gepassioneerd en vakkundig cosmetisch arts KNMG. Ze past de een laser behandeling altijd op een zorgvuldige manier toe.”
Carola

Afspraak maken laser couperose behandeling in Amsterdam

Boek een gratis en vrijblijvend consult bij de huidtherapeut

Andere LASER & ENERGY BASED behandelingen