Beat the bloat! Tips on how to combat a puffy face.

Beat the bloat! Tips on how to combat a puffy face.

Beat the bloat! Tips on how to combat a puffy face.

Last van een puffy gezicht en niet alleen bij het opstaan maar ook door de dag heen? Je bent niet de enige. Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop en co-founder van Kalea Clinic krijgt vaak de vraag van cliënten welke behandelingen en tips ze heeft om een puffy face te behandelen, verminderen en zelfs te voorkomen. Een puffy gezicht kan verschillende oorzaken hebben, het kan het gevolg zijn van een avondje uit of ongezond (zout) eten maar hoe ouder we worden hoe langer de puffiness ook aanwezig kan zijn. Dit komt omdat ons gezicht met leeftijd volume verliest, de huid wordt losser waardoor overtollig vocht meer zichtbaar wordt en het langer duurt voordat het wordt afgevoerd. Doordat gedurende het verouderingsproces ons vet in het gezicht ook langzaam naar beneden verplaatst zien we puffiness niet alleen onder de ogen maar ook op de wangen etc. Doordat ons metabolisme vertraagd kan het ook zijn dat overtollig vocht minder snel wordt afgevoerd dan voorheen.

Collageen boostende behandelingen die de huid weer verstrakken gecombineerd met een healthy lifestyle kunnen de puffiness effectief aanpakken.

Healthy lifestyle

Een gezond dieet en voldoende water drinken helpt. Het klinkt misschien vreemd maar veel water drinken maakt je gezicht en lichaam minder puffy. Water helpt om het lichaam te detoxen en afvalstoffen en een teveel aan sodium effectief af te voeren. Nu we het toch over sodium hebben, zorg voor zo min mogelijk zout in je eten. Zout trekt vocht aan waardoor je puffy wordt.

Ananas op een nuchtere maag is een favoriete depuffer. Ananas bevat een proteïne genaamd bromelain wat zwelling en puffiness direct verminderd. Daarnaast is een celery juice een topper. Bleekselderij heeft een vochtafdrijvende werking en bevat veel kalium, een mineraal dat helpt je vochthuidhoudig te reguleren.

Andere depuffing ingrediënten zijn:

 • Cranberry sap
 • Appel-cider vinegar
 • Citrus vruchten (vooral citroen is erg goed)
 • Blauwe bessen, druiven en kersen
 • Asperges, rode biet, spinazie, selderij sap
 • Ui, ginger, knoflook

Belangrijk om zoveel mogelijk uit je dieet te laten:

 • Koolhydraten (carb face)
 • Zout
 • Alcohol
 • Processed foods
 • Suiker
 • Koffie
Lees meer over Endospheres Therapy op www.kaleaclinic.nl

Lymfedrainage met Endospheres Therapy (short term treatment)

Eerste hulp bij puffiness is lymfedrainage. Opeengehoopt vocht wordt door lymfedrainage verspreid en afgevoerd waardoor de puffiness minder worden. Daarnaast helpt lymfedrainage om de huid te versterken.

Bij Kalea Clinic hebben we zojuist de award winning Endospheres behandeling geïntroduceerd. Deze behandeling versnelt de aanmaak van collageen en elastine en helpt om overtollig vocht effectief af te voeren waardoor je meteen het depuff effect zult zien.

De behandeling:

 • Verzacht rimpels en fijne lijntjes
 • Voert overtollig vocht af
 • Ontspant de geizchtsuitdrukkingsspieren
 • Vermindert donkere kringen
 • Verheldert de huid

We adviseren daarnaast ook om Endospheres body massage te ondergaan. Een gehele body massage kan helpen om beschadigde of inactieve lymfebanen in het lichaam weer te activeren waardoor de afvoerfunctie hersteld en verbeterd kan worden.

Emergy home tools

Word je in de ochtend wakker met puffiness en heb je echt een onmiddelijke rescue tool nodig dan kan een beauty roller hebben of een cupping set. Beide tools helpen om de bloedcirculatie te verbeteren zodat je meteen een gezondere teint krijgt. Daarnaast helpt rollen of cuppen om vocht af te drijven.

It´s all about the collagen

Een strakke vitale huid start bij het op peil houden van onze collageen productie. Collageen is een eiwit dat dient als een van de belangrijkste bouwstenen voor de botten, huid, haar en spieren. Collageen zorgt ervoor dat onze huid vol en strak blijft. Helaas begint onze collageen afbreuk al rond ons 25stigste levensjaar. Om een jonge strakke huid zo lang mogelijk te behouden is het belangrijk om behandelingen te ondergaan die de collageen aanmaak voortdurend blijven boosten. Zo kunnen we verslapping zo lang mogelijk uitstellen.

Hoe kun je collageen aanmaak boosten:

 • Start bij een uitgebalanceerd dieet vol eiwitten, liefst met Omega-3 vetzuren en vitamine A.
 • Zorg voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan aminozuren zoals wortelgroenten, en bonen. Deze voedingsmiddelen bevatten Hyaluronzuur, wat de verbinding vormt voor collageen in de huid.
 • Zorg voor voldoende Vitamine C, dit haal je onder andere uit citrusvruchten en groene bladgroenten. Krijg je niet voldoende Vitamine C binnen kies dan aanvullend voor een supplement.
 • Ginseng staat bekend om haar ontstekingsremmende werking en een onderzoek heeft aangetoond dat ginseng de hoeveelheid collageen in de bloedbaan verhoogt. Jeej. Je vindt ginseng in thee en supplementen.
 • Collageen supplementen. Bijvoorbeeld Laviesage nutricosmetics ondersteunen het lichaam bij het onderhoud en de aanmaak van nieuw bindweefsel, collageen en elastine.
Werking van Ultherapy Ultrasound gevisualiseerd

Dé long term behandeling om een puffy gezicht langdurig te verbeteren is Ultherapy

Ultherapy is een multi-award winnende behandeling en FDA approved. De behandeling maakt gebruikt van geluidsgolven die de natuurlijke aanmaak van collageen stimuleren zodat de huid lift en verstrakt. Ultherapy werkt als enige behandeling op alle huidlagen, inclusief de zogeheten ´SMAS´ laag; dit is de huidlaag die gelift wordt tijdens een facelift.

Ultherapy® werkt op basis van micro-gefocuste ultrasoundenergie. De geluidsgolven dringen door tot in de diepste huidlagen. De behandeling boost de aanmaak van collageen waardoor de huid wordt strak getrokken en er een liftend effect ontstaat. Wanneer de huid strakker en elastischer is kan overtollig vocht in het gezicht wellicht beter worden afgevoerd en verminderd de kans da het ¨vast¨ komt te zitten in de lossere huid pockets. Ultherapy biedt een lange termijn oplossing voor een minder puffy gezicht. Het resultaat van 1 behandeling kan tot 2 jaar aanhouden.

Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop had last van een puffy gezicht en nam de proef op de som. Ze onderging een full face Ultherapy behandeling gecombineerd met collageen supplementen en een healthy diet. Het resultaat? Bekijk het hier zelf. Zoals je kunt zien is het gezicht absoluut minder puffy, strakker en is de huid aanzienlijk verjongd. De contouren zijn verstrakt en er is minder puffiness in het wanggebied, onder de kin en rondom de mond.

Beat puffy eyes met de Vivace Fractional Microneedling RF behandeling

Ultherapy is absoluut de krachtigste behandeling om puffiness aan te pakken en kan op het voorhoofd, wangen, kaaklijn en decollete & hals worden toegepast. Veel gehoorde klachten zijn puffiness onder de ogen. Om puffiness onder de ogen op de lange termijn te verminderen raden we de Vivace Fractional Microneedling RF behandeling bij Kalea Clinic aan. Deze behandeling boost net als Ultherapy de aanmaak van collageen en het maakt de huid dikker er steviger waardoor losse huid wordt verstrakt en toekomstige verslapping wordt tegengegaan. De huid rondom de ogen is erg dun en de Vivace is één van de weinige behandelingen die rondom de ogen toegepast mag worden. Twee tot drie sessies geven je een langdurig en absoluut zichtbaar resultaat.

Collageen boostende behandelingen die de huid weer verstrakken gecombineerd met een healthy lifestyle kunnen de puffiness effectief aanpakken. Klik hier om verder te lezen over Ultherapy.

Related posts