MD Codes™ voor een totale gezicht benadering

Bij onze behandeling ‘’totale gezicht benadering” maken wij gebruik van MD Codes. Dit is een techniek waarbij het gezicht wordt opgedeeld in zones en vervolgens behandeld wordt met fillers. In tegenstelling tot de traditionele werkwijze waarbij een probleemgebied specifiek behandeld wordt, behandelen we het totale gezicht. Hierdoor wordt uw gezicht weer in harmonie gebracht met als resultaat een jonger uiterlijk of een minder moe/boos uiterlijk.

75 MD Codes™ voor het gezicht

MD Codes is een internationaal bekende code die veel artsen gebruiken. Er zijn 75 verschillende MD Codes voor het gezicht. Al deze codes zijn verschillende behandelgebieden. We kijken naar alle zones in het gezicht die bepalend zijn voor de uitstraling, dit is vaak afhankelijk van botstructuur, spieren en onderhuids vet. Het gezicht wordt fictief opgedeeld in verschillende behandelgebieden, waardoor een fillerbehandeling inzichtelijker gemaakt kan worden. Zo weten we precies waar de injectiepunten liggen en hoe we het gezicht kunnen liften. De MD Codes helpen ook om de verwachtingen beter voorspelbaar te maken en het stelt de arts in staat om meer inzicht te krijgen in de verhoudingen en anatomie van het gezicht. Doordat de code internationaal bekend is, kunnen artsen exact onderling aan geven wat er precies gedaan is aan het gezicht.

Hoe bepaal je de MD Codes™?

Welke zones in het in gezicht precies behandeld moeten worden is afhankelijk van genetische aanleg, botstructuur en ouderdom. We bekijken altijd hoeveel en in welke gezichtsbepalende zones u volumeverandering nodig heeft. Vervolgens maken we samen met u een behandelplan.

Dr. Maurico de Maio

De MD Codes zijn bedacht door de internationale plastisch chirurg Dr. Maurico de Maio in Brazilië.  Hij creëerde een nauwkeurig systeem om cosmetische artsen te helpen het juiste type fillers in specifieke delen van het gezicht te injecteren om een optimale en natuurlijk ogende verjonging te bereiken.

Fillerbehandeling versus behandeling volgens MD Codes™

Het grote verschil tussen een ‘normale’ fillerbehandeling en een behandeling volgens MD Codes is dat de focus op het hele gezicht ligt in plaats van op één specifiek onderdeel. Bij een fillerbehandeling vullen we bijvoorbeeld één rimpel op. Door maar aan één gebied te werken, wordt de balans in een gezicht veranderd. Bij de methode met MD Codes kijken we naar het totale gezicht, daarom heet deze behandeling bij ons ook totale gezichtbenadering. Door middel van MD Codes zorgen we ervoor dat het gezicht in evenwicht blijft.

Vergeten zones

Een behandeling met MD Codes zorgt er ook voor dat zones niet vergeten worden. Minder voor de hand liggende zones zijn de slapen of de kaaklijn. Toch zorgen vaak deze zones juist voor een mooi en evenwichtig resultaat. Het verschilt natuurlijk per persoon wat er precies behandeld moet worden. Dit is afhankelijk van de botstructuur, ouderdom en genetische aanleg.

Voor wie is een behandeling met MD Codes™ bedoeld?

Mensen met een vermoeid, uitgezakt, verdrietig of boos uiterlijk hebben veel baat bij de behandeling met MD Codes. Ook voor mensen die er vrouwelijker of juist mannelijker, aantrekkelijker, jonger en frisser uit willen zien, is deze behandelmethode geschikt.

Deze gezichtsuitdrukkingen komen vaak niet door een bepaald kenmerk, maar zijn meestal een combinatie van verschillende gezichtskenmerken. Voor iedere gezichtsuitdrukking is een behandelplan opgesteld wat wij nog verder personaliseren aan de hand van uw wensen.

De MD Code behandeling is meer gericht op de lange termijn. Daarbij blijft het gezicht beter in balans, wat voor een natuurlijker effect zorgt.

Totale gezicht benadering

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze methode met MD Codes? Bekijk dan onze totale gezicht benadering behandeling. Deze totale aanpak bestaat uit een combinatie van verschillende soorten fillers met als resultaat een gezicht in balans. Op uw allermooist mooist ouder worden is dat.

Totale gezicht benadering