Pigmentvlekken verwijderen bij AnnebethKroeskop.com BV

Pigmentvlekken zijn een natuurlijk verschijnsel en komen vaak voor bij zowel vrouwen als mannen. Deze vlekjes worden aangemaakt door de zogeheten pigmentcellen, die zich in de onderste laag van de opperhuid bevinden. De donkere vlekjes verdwijnen helaas meestal niet uit zichzelf en kunnen als ontsierend ervaren worden. Ze komen het meeste voor op het gezicht, op de handen, in de hals en in het decolleté.

Bij AnnebethKroeskop.com BV bieden we 2 verschillende behandelingen aan die pigmentatie kunnen verminderen of zelfs geheel verwijderen.

 • Laser behandeling
 • Peeling

Welke behandeling het meest voor u geschikt is hangt onder andere af van de huidkwaliteit, de mate van pigmentatie, de oorzaak van pigmentatie en de doelstellingen. Tijdens een intake met onze huidtherapeute wordt uw huid geanalyseerd en wordt er een passend behandelplan opgesteld. Soms is een combinatie van behandelingen de beste aanpak.

pigmentvlekken verwijderen voor en na

Hoe ontstaat pigmentatie

Pigmentatie is deels erfelijk maar kan tevens ontstaan door externe factoren. Vaak is de oorzaak van pigmentatie als volgt:

 • Een verstoorde hormoonhuishouding
 • Zonlicht
 • Beschadigingen van de huid
 • Medicijn gebruik
 • Zwangerschap (het zogeheten zwangerschapsmasker)
 • Huidveroudering
 • Stress

Deze factoren verstoren het proces van de pigmentcellen, waardoor er ophopingen ontstaan. Dit zijn de vlekjes die u ziet in de bovenste huidlaag. Daarnaast kan pigmentatie ook ontstaan na kleine wondjes, acne of huidirritatie. Op middelbare leeftijd kunt u te maken krijgen met zogeheten ouderdomsvlekken, die zich uiten in grotere en omrande vlekken. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door zonlicht.

De vorming van pigmentvlekken kunt u deels zelf voorkomen. Door uit de zon te blijven en uw gezicht elke dag en elk seizoen in te smeren met een zonnebrandcrème van minimaal factor 50 vermindert u het risico op pigmentvlekken aanzienlijk. Ook na behandeling van uw pigmentvlekken is het insmeren erg belangrijk om verdere pigmentatie te voorkomen.

Melasma

Melasma wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Melasma is een pigmentstoornis waarbij donkerbruine (vaak grotere) vlekken in het gezicht ontstaan. Deze aandoening ontstaat vaak (maar niet alleen) tijdens de zwangerschap. Melasma kan tevens behandeld worden met een laser behandeling of een peeling. Het is een lastige aandoening waardoor we vaak spreken over het verminderen van de plekken in plaats van verwijderen. De huidtherapeute geeft u graag verdere uitleg tijdens een vrijblijvend consult.

Laser behandeling pigmentatie

De meest krachtige behandeling voor pigmentatie is een laser behandeling. Afhankelijk van de indicatie en uw huidkwaliteit wordt er samen met de huidtherapeute gekeken naar een persoonlijk behandelplan.

Voor een laser behandeling is het belangrijk dat u geen zongebruinde huid hebt tijdens de behandeling.

pigmentvlekken laserbehandeling

Hoe werkt een laser behandeling voor pigmentatie

Bij AnnebethKroeskop.com BV in Amsterdam werken we met de Harmony XL Pro laser, waarbij we uw pigmentvlekjes met IPL kunnen behandelen. IPL staat voor intense pulsed light. Deze laser geeft een gecentreerde lichtimpuls af.

Het voordeel van IPL is dat door het bredere aanbod van golflengten pigment effectiever wordt afgebroken dan bij de meeste andere lasers.

Hoeveel laser behandelingen zijn er nodig om pigmentatie te verwijderen

In het algemeen zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende. Bij een groot aantal pigmentvlekken kunnen meer behandelingen nodig zijn. Tijdens het intakegesprek geven we u een inschatting van de benodigde sessies. Als u meerdere laserbehandelingen nodig heeft kan dat met een interval van 4 tot 6 weken.

Pigment kan ondanks onze behandeling na verloop van tijd terugkomen als gevolg van blootstelling aan de zon. U kunt in onze kliniek in Amsterdam altijd terecht voor een aanvullende behandeling. Wij adviseren het verwijderen van pigmentvlekken jaarlijks te herhalen met één of meerdere sessies om een optimaal resultaat te behouden.

pigmentvlekken voor en na

Is een laser behandeling voor pigmentatie pijnlijk?

Tijdens de behandeling in onze kliniek in Amsterdam voelt u een warmte door de huid gaan. De behandeling kan onaangenaam aanvoelen maar de pijn is in een fractie van seconden weer verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De behandeling is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. Het geavanceerde systeem voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen en de behandeling wordt altijd uitgevoerd door een ervaren huidspecialist.

De behandeling is goed te verdragen en de behandeling is ook zeer snel. U kunt een warm en prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling maar na de puls trekt dit meteen weg. Afhankelijk van het te behandelen gebied dient u rekening te houden met een behandelduur van 5 tot 30 minuten.

Nazorg laser behandeling pigmentatie

Na de behandeling kan de huid wat rood of geïrriteerd aanvoelen. In enkele gevallen kan er een korstvorming optreden maar deze korstjes verdwijnen vanzelf na enkele dagen. Het resultaat is na ongeveer 2 weken zichtbaar. U dient de zon te mijden voor minimaal 4 weken na de behandeling en een goede kwaliteit sunblock te gebruiken. Direct na de behandeling mag u gedurende 24 uur niet heet douchen, sporten, sterk gekruid voedsel eten of alcohol drinken.

Het behandelen van ´fijn pigment´ met een laser

De Harmony XL Pro laser beschikt tevens over een extra laserkop waarmee we ook heel mooi pigmentatie op de hals, het decolleté en de handen kunnen behandelen. Daarnaast is deze laserkop ook heel geschikt om kleinere pigmentvlekjes aan te pakken. Voor behandeling van fijn pigment zijn meestal 1 tot 3 behandelingen (met een pauze van 3 weken) nodig voor optimaal resultaat.

Afspraak maken

Een peeling voor het verwijderen van pigmentvlekken

Een peeling is een prachtige behandeling om de huid te egaliseren en de aanmaak van collageen en elastine te boosten. Bye bye zware foundations want die heeft u niet meer nodig na een serie peelings! Oude huidcellen worden effectief verwijderd en maken plaats voor nieuwe gezonde cellen waardoor de huid er stralender, egaler, strakker en frisser uitziet.

pigmentvlekken peeling

De Radiance Peel – medium diepte peeling

De Radiance Peel is een medium diepte peeling en geschikt voor het behandelen van pigment. Samen met de huidtherapeute wordt er gekeken naar wat de beste behandeling is voor uw pigmentatie.

De Radiance Peel is een oppervlakkige chemische peeling met innovatieve ingrediënten. De peeling vermindert gepigmenteerde onregelmatigheden in de epidermis en zorgt voor een verhelderende en gelijkmatige teint. De peeling heeft een sterk exfoliërende werking waardoor het de cel vernieuwing stimuleert en de natuurlijke barrièrefunctie van de huid versterkt. De peeling bevat onder andere Kojineczuur wat een depigmenterende en verhelderende werking op de huid heeft en Salicycliczuur voor een ontstekingsremmende en anti-aging werking.

Hoe gaat de Radiance Peel in zijn werk

De behandeling is kort maar krachtig en duurt slechts 30 minuten. De huid wordt grondig gereinigd waarna de peel in verschillende lagen wordt aangebracht. Na ongeveer 15 minuten wordt de peel verwijderd en brengt de huidtherapeute een hydraterende crème en SPF aan.

De resultaten na een Radiance Peel bij AnnebethKroeskop.com BV

Direct na de behandeling geniet u al van een frisse, strakkere huid en glow. Wanneer u de Radiance Peel ondergaat dan zult u een aantal dagen last hebben van schilfering van de huid. Oude huidcellen maken plaats voor nieuwe huidcellen.

Voor langdurige huidverbetering raden wij een kuur aan. Hoe dit behandelplan eruit ziet is per persoon verschillend afhankelijk van uw huidkwaliteit en doelstellingen. Onze huidtherapeute zal samen met u een geschikt behandelplan opstellen.

Nazorg Radiance Peel bij AnnebethKroeskop.com BV

Na een peeling is het extra belangrijk om de goed te hydrateren met een rijke hydraterende crème en dient u (het liefst om de 2 uur) uw huid te voorzien van SPF50. Uw huidtherapeute zal u voorzien van nazorg informatie en eventuele nazorg producten (niet bij de prijs inbegrepen) passend bij uw gekozen peeling.

Belangrijke informatie wanneer u de Radiance Peel ondergaat

 1. Gebruik geen peeling als de huid recent behandeld is met retinoïde.
 2. Gebruik geen crèmes met retinol de nacht voor een chemische peel.
 3. Blootstelling aan de zon dient uitgesloten te worden na de behandeling en wij raden sterk aan iedere 2 uur SPF50 aan te brengen.

Algemene informatie voor alle pigment gerelateerde behandelingen bij AnnebethKroeskop.com BV

Voor welk huidtype is een pigment behandeling geschikt?

Wij kunnen ieder huidtype behandelen voor pigmentatie. Samen met de huidtherapeute wordt er een persoonlijk behandel plan voor uw opgesteld.

Zonbescherming

Pigmentatie kunt u (deels) voorkomen. Ook na uw behandelingen kan pigmentatie terug komen. Het is uitermate belangrijk om iedere dag, 365 dagen per jaar, SPF 50 te gebruiken. Bij voorkeur brengt u om de twee uur een nieuwe laag SPF aan. Vergeet in de winterperiode ook niet uw hals, decolleté en handen te beschermen.

Scrubben

Wees voorzichtig met het thuis scrubben van de huid. Door te hard scrubben kunnen er kleine wondjes op de huid ontstaan die tot pigmentatie kunnen leiden. Overleg altijd met uw huidtherapeute hoe u uw huid het beste kunt behandelen thuis en met welke producten.

Pigment verwijderende crèmes en serums voor thuisgebruik

Voor het beste resultaat raden wij aan om de skincare producten te gebruiken van CRAITH LAB of Skinbetter. Beide merken bieden diverse opties aan voor crèmes en serums die helpen om pigmentatie te vervagen en de huid verder te egaliseren. Uw huidtherapeute kan u adviseren betreft de juiste producten passend binnen uw behandelplan.

Skinbetter Even Tone Correcting Serum

Een bijzonder goed serum voor het thuis (verder) behandelen van pigmentatie is het Even Tone Correcting Serum van het merk Skinbetter. Dit serum heeft diverse awards gewonnen. Het serum helpt om schade van de zon, pigmentatie en verkleuringen effectief te verminderen. Soms kan de huid door pigmentatie ook een gelige gloed krijgen, dit serum helpt om de huid te verhelderen. U dient dit serum in de ochtend en avond aan te brengen op een gereinigde huid. Overdag brengt u vervolgens een SPF50 aan en uw dagcrème. Voor de nacht brengt u na het serum uw nachtcrème aan.

Uw consult bij de huidtherapeuten van AnnebethKroeskop.com BV

U bent van harte welkom voor een kosteloos en vrijblijvend consult bij ons Skinhealth team. Binnen ons team werken hoogopgeleide en zeer ervaren huidtherapeuten. Samen met u zullen zij een persoonlijk behandelplan opstellen. Iedere huid is anders en verdient de beste aanpak. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in onze kliniek.

Gratis consult

Veiligheid bij het verwijderen van pigmentvlekken

 • De behandeling kan niet toegepast worden op de donkere huid.
 • De behandeling kan niet ondergaan worden tijdens zwangerschap.
 • De behandeling kan niet ondergaan worden indien u permanente fillers heeft in het te behandelen gebied.
 • Indien u Roaccutane gebruikt dient u 3-6 weken voor de behandeling hiermee te stoppen.
 • Indien u vitamine A gebruikt dient u 2 weken voor de behandeling hiermee te stoppen.
 • De behandeling kan niet ondergaan worden indien u onderliggende huidaandoeningen heeft (huidkanker, infecties, etc).
 • De behandeling kan niet ondergaan worden indien u Keloïdvorming in uw voorgeschiedenis heeft (overmatige littekenvorming).
 • U dient minimaal tot 4 weken voor de behandeling niet te zonnen of zelfbruiners te gebruiken.

Artsen

Iris van Veen

Huidtherapeute

Veel gestelde vragen over het behandelen van Pigmentatie

Wanneer kies ik voor een laser behandeling en wanneer voor een peeling?

Beide behandelingen zijn effectief in het verminderen en/of verwijderen van pigmentatie. De keuze voor de juiste behandeling hangt af van de indicatie. Heeft u last van zeer milde pigmentatie dan kan een peeling meestal het gewenste resultaat geven. Bij medium tot zware pigmentatie is een laser behandeling de beste keuze voor u. Tijdens een vrijblijvend consult kan de huidtherapeute uw huid analyseren en samen met u een passend behandelplan opstellen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor optimaal resultaat?

Dit is afhankelijk van de indicatie. Het aantal benodigde behandelingen ligt meestal tussen de 1-3 keer. Dit geldt zowel voor de peelings als de laser behandelingen. Het is erg belangrijk om de huid na de behandelingen iedere dag met een SPF50 te beschermen; dit om te voorkomen dat de pigmentatie weer terug komt. Wij adviseren daarom een jaarlijkse ´touch up´ behandeling om uw egale teint te behouden.

Wat is de downtime?

De downtime is vrij kort. De huid kan na de behandeling wat rood en gezwollen aandoen, dit verdwijnt na een aantal dagen. Op de pigmentvlekjes die behandeld zijn kunnen korstjes ontstaan, deze vallen na een paar dagen vanzelf van de huid af. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te krabben en de huid goed vet te houden met een moisturizer. Het is erg belangrijk om niet in de zon te gaan na de behandeling. Bij voorkeur ondergaat u deze behandeling in de herfst of in de winter.

Waarom deze bij behandeling bij AnnebethKroeskop.com BV?

Wij werken met de meest innovatieve apparatuur. Voor onze laser behandelingen werken we met de Alma Harmony XL Pro; de beste en veiligste laser voor het verbeteren van de huid. Daarnaast wordt deze behandeling uitgevoerd door ons zeer specialistische team van huidtherapeuten. De huidtherapeuten zijn hoogopgeleid en volgen regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Bij ons team bent u in goede handen.

Hoe behandel ik thuis mijn huid het beste om verdere pigmentatie te voorkomen?

Wij raden aan om de huid dagelijks thuis te behandelen met het Even Tone Correcting Serum van Skinbetter. Dit award winnende serum helpt om uw huid verder te egaliseren. Het pakt zonneschade aan, verkleuringen en hyperpigmentatie. Dit laatste kan soms tot vergeling van de huid leiden en het serum helpt om de huid weer te verhelderen. Vergeet niet om dagelijks een SPF50 te gebruiken om verdere zonneschade te voorkomen.

Ervaringen met de laser pigment behandeling

Ervaren en deskundig
“De ervaring en deskundigheid van Annebeth is voor mij een reden om nog een keer bij haar langs te gaan voor een behandeling.”
Jeroen Panders
Eerlijk advies
“Annebeth is mijn persoonlijke cosmetica-adviseuse en cosmetisch arts KNMG. Bij haar kan ik er zeker van zijn dat ik altijd een eerlijk antwoord krijg en de behandeling die bij mij past.”
Laurette
Gepassioneerd en vakkundig
“Annebeth is een gepassioneerd en vakkundig cosmetisch arts KNMG. Ze past de een laser behandeling altijd op een zorgvuldige manier toe.”
Carola

Afspraak maken laser pigment behandeling in Amsterdam

Boek een gratis en vrijblijvend consult bij de huidtherapeut

ANDERE LASER & ENERGY BASED BEHANDELINGEN