Voorbereiding injectable behandeling

Voorbereiding behandeling

Consult

Komt u voor de eerste keer in onze kliniek dan start u met een  consultatie met de behandeld arts. Ons consult tarief bedraagt € 99.00.  De arts zal u vragen naar uw wensen en doelstellingen en samen met u in kaart brengen welke behandeling geschikt voor u is. Een eerlijk advies staat bij ons voorop, soms kan het advies afwijken van wat u zelf in gedachten had. U ontvangt een gepersonaliseerd behandelplan wat het beste bij u en uw doelstellingen past. De arts zal uitleg geven over de verschillende fillers en u een advies geven welke injectables het beste binnen uw behandelplan passen. Na het consult kunt u een afspraak inplannen voor de behandeling. In sommige gevallen is het ook mogelijk om meteen behandeld te worden.

 

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling

Het krijgen van blauwe plekken is van vele factoren afhankelijk. Ten eerste aanleg: de een krijgt sneller blauwe plekken dan de ander. Ten tweede de manier van prikken. Door ijspacks te gebruiken tijdens de behandeling en waar nodig een canule te gebruiken voor injectie kan de arts te kans op een blauwe plek verkleinen. Ten derde kunt u zelf wat maatregelen treffen. Let op dat u een paar dagen voor een behandeling geen bloed verdunnende pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen inneemt. Paracetamol kunt u wel blijven gebruiken. Daarnaast kunt u het homeopathische ‘Arnica’ gebruiken. Drogisten en apotheken verkopen dit in druppel- crème- en pil vorm. Tevens adviseren we u om een week voor de behandeling te stoppen met Omega 3 (visolie) supplementen. Indien u snel last heeft van zwellingen adviseren wij het Bromeline supplement. Nog steeds last van blauwe plekken? Overleg met uw arts of er nog meer maatregelen te treffen zijn.

 

Het ondertekenen van toestemmingsformulieren voor de behandeling

Voordat er overgegaan wordt tot behandeling vragen wij klanten altijd een aantal formulieren in te vullen. Tijdens de afspraak wordt u gevraagd de betreffende formulieren te lezen en te ondertekenen. Wij kunnen de formulieren van te voren mailen en uiteraard zijn deze formulieren ook altijd beschikbaar op de locatie van de praktijk.

 

Formulier voor medische gegevens

Voor een behandeling hebben wij ook informatie van u nodig. Zo is het van belang om geïnformeerd te zijn over uw medische voorgeschiedenis, eventuele allergieën en medicatie gebruik. Om zodoende eventuele risico’s van de behandeling te kunnen voorzien. In sommige gevallen moet om medische redenen al dan niet tijdelijk worden afgezien van behandeling. Wij vragen u om die reden ook om een zogenaamd anamnese formulier in te vullen met de voor ons relevante medische informatie.

 

Toestemmingsformulieren

Sinds 1995 is de wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) van kracht. Uitgangspunt is dat de arts de consument die informatie geeft die nodig is om zelf op een verantwoorde manier beslissingen te kunnen nemen over de eigen gezondheid. Dit betekent dat de arts de consument duidelijk moet informeren over de aard en het doel van het onderzoek of de behandeling, de risico’s en de eventuele alternatieven. Voor iedere geneeskundige behandeling is toestemming van de patiënt vereist. Zonder deze toestemming (informed consent) kan de hulpverlener geen behandeling starten of voortzetten.

 

Nazorg injectables

Het herstel zal vrij snel verlopen. U kunt mogelijk last krijgen van bijwerkingen zoals lichte zwellingen, rode en blauwe plekken en gevoeligheid op de behandelde plakken. Om de bijwerkingen zo veel mogelijk te beperken en om een optimaal resultaat te kunnen behalen is het van belang dat u de volgende punten zo goed mogelijk naleeft:

  • De huid heeft rust nodig. Probeer contact met de behandelde plekken zo veel mogelijk te voorkomen. Hierdoor kunnen zwellingen namelijk toenemen.
  • Het gebruik van pijnstillers als ibuprofen en aspirines wordt afgeraden, in verband met het stimulerende effect op blauwe plekken en verkleuringen. Mocht u toch gebruik willen maken van pijnstillers dan adviseren wij paracetamol te gebruiken.
  • Bescherm uw huid goed tegen de zon. Wij raden aan om zonnebrandcrème met sunblock te gebruiken en uw huid zo kort mogelijk bloot te stellen aan de zon.
  • Probeer uw huid niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Het beste is om de eerste 6 tot 8 weken geen bezoek te brengen aan sauna´s, zonnebanken en stoombaden.
  • Drink de eerste 24 geen alcohol.
  • De eerste 10 uur na de behandeling is het van belang geen gebruik te maken van make-up. Is dit wel nodig laat u dan in de kliniek adviseren over een volledig ademende foundation.
Maak een afspraak