Cosmetische indicaties

COSMETISCHE INDICATIES LATEN BEHANDELEN IN AMSTERDAM

Een vermoeide, boze of verdrietige gezichtsuitdrukking? Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop KNMG werkt voornamelijk middels de ´totale gezicht benadering´ waarbij middels een combinatie van injectables het gezicht weer in harmonie wordt gebracht met een jonger en frisser uiterlijk als resultaat.

Overige Indicaties

Rokerslijntjes

Rokerslijntjes zijn de verticale lijnen boven de mond. Soms zijn deze lijntjes het gevolg van roken, vandaar de naam, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. De lijntjes zijn het gevolg van het aanspannen van de spiertjes rondom te mond. Daarnaast ontstaan rokerslijntjes ook als het gevolg van zonneschade en huidverslapping.

Deze lijntjes worden vaak als ontsierend ervaren en daarnaast kunnen rokerslijntjes de cliënt een streng uiterlijk geven. Met de Vivace behandeling kunnen we de lijntjes mooi wegwerken zodat de rimpels worden verzacht.

Neuslippenplooi

De neuslippenplooi kan soms diep zijn en dit tekent het gezicht. Deze plooi kan het gezicht een vermoeide uitstraling geven en soms ook een streng uiterlijk. Verlies in volume als gevolg van veroudering is meestal de oorzaak maar in sommige gevallen kan de neuslippenplooi ook al vrij diep zijn op jongere leeftijd.

Het opvullen van de neuslippenplooi is een veelgevraagde ingreep. Doorgaans brengen we filler aan in de neuslippenplooi en combineren we dit met een filler behandeling in het wang gebied om een ´lift´ te creëren. Door het liften van de wangen / jukbeenderen is de neuslippenplooi meteen al minder diep.

Marionetlijnen

Marionetlijnen zijn de lijnen onder de mond en zorgen voor de zogenaamde ´afhangende´ mondhoeken. Deze plooien ontstaan als gevolg van ouderdom maar komen ook vaak voor wanneer iemand in een snel tempo veel gewicht verliest of door een zwaar sportschema.

Marionetlijnen corrigeren we met een filler behandeling zodat de mond weer terug gaat naar hoe het was. De behandeling van marionetlijnen wordt vaak gecombineerd met een neuslippenplooi behandeling om zo de harmonie in het gezicht te herstellen.

Fronsrimpel

Een fronsrimpel kan het gezicht een boze of norse uitstraling geven. Bij veelvuldige aanspanning van de fronsspier zal op den duur een fronsrimpel ontstaan. Botox kan de aanspanning van de fronsspier verminderen waardoor de rimpel minder zichtbaar zal worden of wanneer u op tijd met de behandeling begint kan de fronsrimpel zelfs voorkomen worden.

Is de fronsrimpel al wat dieper dan wordt de rimpel eerst met een filler opgevuld waarna Botox wordt ingezet om de aanspanning van de spier te verslappen.

Lippen

De mond is erg bepalend voor het uiterlijk. Volle goedgevormde lippen zijn een veel gevraagde wens. Met een fillerbehandeling kunnen we de lippen voller maken maar ook de vorm aanpassen indien wenselijk.

Bij een fillerbehandeling voor de lippen draait het allemaal om de juiste verhoudingen en het contouren van de lippen. Ons doel is altijd een natuurlijk resultaat. Indien nodig kan deze behandeling mooi gecombineerd worden met de neuslippenplooi, rokerslijntjes en/of afhangende mondhoeken.

Samen met uw behandeld arts bepaald u het gewenste volume en de vorm.

Hamsterwangen

Hamsterwangen ontstaan als gevolg van volume verlies. Wanneer de kaaklijn verslapt krijgen de wangen niet voldoende ondersteuning meer waardoor ze ´uitzakken´. Voor het behandelen van hamsterwangen brengen we volume terug in de wangen zelf maar combineren we dit met een kaaklijn verstrakking zodat de ondersteuning van de wangen weer wordt hersteld.

Afhankelijk van de indicatie en de wensen van de cliënt wordt er samen met de behandelaar gekeken naar de benodigde hoeveelheid en welk type filler het beste is om het volumeverlies te herstellen.

Kraaienpootjes

De huid rondom onze ogen is dun. De eerste tekenen van huidveroudering vinden daarom meestal plaats rondom te ogen. Een Botox behandeling kan de spieren rondom de ogen helpen ontspannen (behandeling van de zogenaamde ´kraaienpootjes´ om er zo voor de zorgen dat lijntjes rondom de ogen minder kans krijgen om te ´blijven´ staan of bestaande rimpelvorming als gevolg van de mimiek te verzachten.

Goed om te noemen is dat fijne lijntjes onder de ogen niet voor een botox behandeling in aanmerking komen. Wel kunnen we de lijntjes onder de ogen behandelen met de Vivace Microneedling behandeling.

Donkere kringen

Bij donkere kringen is het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen. Soms zijn donkere kringen tijdelijk als gevolg van bijvoorbeeld stress of slaap tekort. Daarnaast kunnen donkere kringen ook ontstaan door roken, bepaalde allergieën of gebrek aan bepaalde vitamines. Indien donkere kringen het gevolg zijn van volumeverlies dan kan dit behandeld worden met een filler om zo (optisch) schaduwen in het gezicht te verzachten.

Bij behandeling van donkere kringen met een filler worden meestal 3 zones behandeld voor het beste eindresultaat. Dit zijn de traangootjes, de jukbenen en de slapen. Op deze manier kunnen we een mooie lift creëren en gezicht in harmonie brengen. Het resultaat is een jonger en frisser gezicht waarbij de donkere kringen minder naar voren zullen komen.

Ingevallen wangen

Volle wangen is een teken van jeugdigheid. Naarmate we ouder worden zakken de wangen uit door bot en spierverlies. Meestal zijn het de wangen waar het eerste volume verlies plaats vindt. Verlies van volume in de wangen kan naast huidveroudering ook het gevolg zijn van gewichtsverlies, veel sporten of stressvolle periodes.

Met een filler behandeling kan het volume in de wangen worden hersteld. Afhankelijk van de indicatie en uw wensen bepaalt u samen met uw behandelaar de hoeveelheid benodigde filler en het type filler. Het fijne aan een filler behandeling is tevens dat hyaluronzuur, wat in de filler zit, het lichaamseigen collageen aan het werk zet om zo ook van binnenuit voor versteviging te verzorgen. Soms kan het noodzakelijk zijn om de behandeling voor ingevallen wangen te combineren met een kaaklijnverstrakking omdat de kaken support geven aan de wangen.

Voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels zijn de horizontale lijnen in het voorhoofd als gevolg van het optrekken van de wenkbrauwen in onze dagelijkse mimiek. Naarmate we ouder worden krijgen we allemaal vroeg of laat te maken met voorhoofdsrimpels alleen de diepte is per persoon verschillend.

Een Botox behandeling kan de spieractiviteit verslappen waardoor de voorhoofdsrimpels minder zichtbaar zullen zijn of, wanneer je op tijd begint met een Botox behandeling, kunnen de rimpels zelfs voorkomen worden. Zijn de rimpels statisch en al wat dieper dan kunnen de rimpels eerst met een filler opgevuld worden voordat de Botox wordt ingespoten.

Soms, voornamelijk bij jonge mensen, zijn de lijnen op het voorhoofd zichtbaar als gevolg van een gebrek aan hydratatie. In dit geval kan een skinbooster behandeling uitkomst bieden om de huid van binnenuit te boosten en te hydrateren.

Overmatig zweten

Overmatig zweten is een medische indicatie. Het is erg vervelend wanneer u last heeft van overmatige transpiratie onder de oksels waardoor u bijvoorbeeld snel zweetplekken in uw kleding krijgt. Dit kan een onzeker gevoel geven. Gelukkig kan deze indicatie goed met Botox worden behandeld. Door het inspuiten van Botox in de zweetkliertjes wordt het zweetsignaal geblokkeerd waardoor u geen last meer zult hebben van overmatige transpiratie. Het is wel van belang om vooraf de oorzaak van transpiratie vast te stellen. In sommige gevallen kan het namelijk duiden op een medische reden.

Naast het okselgebied kan Botox ook worden toegepast voor de behandeling van overmatige zweethanden en/of zweetvoeten. De behandeling is hetzelfde. Bespreek de mogelijkheden met uw behandelend arts.

Tandenknarsen

Bruxisme (tandenknarsen) is een medische aandoening die pijn aan de kaken kan veroorzaken evenals hoofdpijn. Daarnaast kan langdurig tandenknarsen het gebit aantasten. Deze aandoening kan goed met Botox worden behandeld door de spierspanning op de kaken te verminderen.

Doorgaans zal alleen de grote kauwspier behandeld worden maar soms kan het nodig zijn om ook de andere kauwspier te behandelen. Het is belangrijk om eerst uw tandarts te zien, de tandarts kan vast stellen of Botox hulp kan bieden bij uw aandoening. In sommige gevallen kan bruxisme het gevolg zijn van een verkeerde kaakstand. In dit geval biedt Botox geen oplossing.

Migraine

Migraine is een hele vervelende en moeilijk behandelbare aandoening die van grote invloed kan zijn op uw leven. Migraine kenmerkt zich doorgaans met klachten als misselijkheid, licht en geluidgevoeligheid en zware hoofdpijn. Migraine valt goed te behandelen met botox. Maar liefst 75% van onze cliënten heeft aangegeven baat te hebben bij de behandeling.

Migraine gaat meestal niet helemaal over maar wel zullen het aantal aanvallen verminderen wanneer de aandoening met Botox wordt behandeld. Tevens zullen de aanvallen meestal minder heftig zijn. Tijdens de behandeling wordt Botox geïnjecteerd op essentiële punten (voorhoofd, nek/achterhoofd en slapen) zodat de spieren die de hoofdpijn veroorzaken ontspannen. Het is belangrijk om tijdens uw consult goed aan te geven hoe u de hoofdpijnen ervaart zodat de Botox op de juiste plekken geïnjecteerd kan worden.

Rokerslijntjes

Rokerslijntjes zijn de verticale lijnen boven de mond. Soms zijn deze lijntjes het gevolg van roken, vandaar de naam, maar dat hoofd niet altijd zo te zijn. De lijntjes zijn het gevolg van het aanspannen van de spiertjes rondom te mond. Daarnaast ontstaan rokerslijntjes ook als het gevolg van zonneschade en huidverslapping.

Deze lijntjes worden vaak als ontsierend ervaren en daarnaast kunnen rokerslijntjes de cliënt een streng uiterlijk geven. Met een filler behandeling kunnen we de lijntjes mooi opvullen zodat de rimpels worden verzacht. Eventueel kan de behandeling aangevuld worden met een botox behandeling om de spieraanspanning te verminderen.

Neuslippenplooi

De neuslippenplooi kan soms diep zijn en dit tekent het gezicht. Deze plooi kan het gezicht een vermoeide uitstraling geven en soms ook een streng uiterlijk. Verlies in volume als gevolg van veroudering is meestal de oorzaak maar in sommige gevallen kan de neuslippenplooi ook al vrij diep zijn op jongere leeftijd.

Het opvullen van de neuslippenplooi is een veelgevraagde ingreep. Doorgaans brengen we filler aan in de neuslippenplooi en combineren we dit met een filler behandeling in het wang gebied om een ´lift´ te creëren. Door het liften van de wangen / jukbeenderen is de neuslippenplooi meteen al minder diep.

Marionetlijnen

Marionetlijnen zijn de lijnen onder de mond en zorgen voor de zogenaamde ´afhangende´ mondhoeken. Deze plooien ontstaan als gevolg van ouderdom maar komen ook vaak voor wanneer iemand in een snel tempo veel gewicht verliest of als gevolg van een zwaar sportschema.

Marionetlijnen corrigeren we met een filler behandeling zodat de mond weer terug gaat naar hoe het was. De behandeling van marionetlijnen wordt vaak gecombineerd met een neuslippenplooi behandeling om zo de harmonie in het gezicht te herstellen.

Fronsrimpel

Een fronsrimpel kan het gezicht een boze of norse uitstraling geven. Bij veelvuldige aanspanning van de fronsspier zal op den duur een fronsrimpel ontstaan. Botox kan de aanspanning van de fronsspier verminderen waardoor de rimpel minder zichtbaar zal worden of wanneer u op tijd met de behandeling begint kan de fronsrimpel zelfs voorkomen worden.

Is de fronsrimpel al wat dieper dan wordt de rimpel eerst met een filler opgevuld waarna botox wordt ingezet om de aanspanning van de spier te verslappen.

Lippen

De mond is erg bepalend voor het uiterlijk. Volle goedgevormde lippen zijn een veel gevraagde wens. Met een fillerbehandeling kunnen we de lippen voller maken maar ook de vorm aanpassen indien wenselijk.

Bij een fillerbehandeling voor de lippen draait het allemaal om de juiste verhoudingen en het correct ¨contouren¨ van de lippen. Ons doel is altijd een natuurlijk resultaat. Indien wenselijk kan deze behandeling mooi gecombineerd worden met de neuslippenplooi, rokerslijntjes en/of afhangende mondhoeken.

Samen met uw behandeld arts bepaalt u het gewenste volume en de vorm.

Hamsterwangen

Hamsterwangen ontstaan als gevolg van volume verlies. Wanneer de kaaklijn verslapt krijgen de wangen niet voldoende ondersteuning meer waardoor ze ´uitzakken´. Voor het behandelen van hamsterwangen brengen we volume terug in de wangen zelf maar combineren we dit met een kaaklijn verstrakking zodat de ondersteuning van de wangen weer wordt hersteld.

Afhankelijk van de indicatie en de wensen van de cliënt wordt er samen met de behandelaar gekeken naar de benodigde hoeveelheid en welk type filler het beste is om het volumeverlies te herstellen.

Kraaienpootjes

De huid rondom onze ogen is dun. De eerste tekenen van huidveroudering vinden daarom meestal plaats rondom te ogen. Een botox behandeling kan de spieren rondom de ogen helpen ontspannen (behandeling van de zogenaamde ´kraaienpootjes´ om er zo voor de zorgen dat lijntjes rondom de ogen minder kans krijgen om te ´blijven´ staan of bestaande rimpelvorming als gevolg van de mimiek te verzachten.

Goed om te noemen is dat fijne lijntjes onder de ogen niet voor een botox behandeling in aanmerking komen. Wel kunnen we de lijntjes onder de ogen behandelen met een lichte (dunne) filler of met een skinbooster behandeling waarbij we de huid van binnenuit voeden en hydrateren. Een combinatie behandeling van skinboosters en botox is meestal het meest effectief.

Donkere kringen

Bij donkere kringen is het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen. Soms zijn donkere kringen tijdelijk als gevolg van bijvoorbeeld stress of slaap tekort. Daarnaast kunnen donkere kringen ook ontstaan door roken, bepaalde allergieën of gebrek aan bepaalde vitamines. Indien donkere kringen het gevolg zijn van volume verlies dan kan dit behandeld worden met een filler om zo (optisch) schaduwen in het gezicht te verzachten.

Bij behandeling van donkere kringen met een filler worden meestal 3 zones behandeld voor het beste eindresultaat. Dit zijn de traangootjes, de jukbenen en de slapen. Op deze manier kunnen we een mooie lift creëren en gezicht in harmonie brengen. Het resultaat is een jonger en frisser gezicht waarbij de donkere kringen minder naar voren zullen komen.

Ingevallen wangen

Volle wangen is een teken van jeugdigheid. Naarmate we ouder worden zakken de wangen uit door bot en spierverlies. Meestal zijn het de wangen waar het eerste volume verlies plaats vindt. Verlies van volume in de wangen kan naast huidveroudering ook het gevolg zijn van gewichtsverlies, veel sporten of stressvolle periodes.

Met een filler behandeling kan het volume in de wangen worden hersteld. Afhankelijk van de indicatie en uw wensen bepaalt u samen met uw behandelaar de hoeveelheid benodigde filler en het type filler. Het fijne aan een filler behandeling is tevens dat hyaluronzuur, wat in de filler zit, het lichaamseigen collageen aan het werk zet om zo ook van binnenuit voor versteviging te zorgen. Soms kan het noodzakelijk zijn om de behandeling voor ingevallen wangen te combineren met een kaaklijnverstrakking omdat de kaken support geven aan de wangen.

Voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels zijn de horizontale lijnen in het voorhoofd als gevolg van het optrekken van de wenkbrauwen in onze dagelijkse mimiek. Naar mate we ouder worden krijgen we allemaal vroeg of laat te maken met voorhoofdsrimpels alleen de diepte is per persoon verschillend.

Een botox behandeling kan de spieractiviteit verslappen waardoor de voorhoofdsrimpels minder zichtbaar zullen zijn of, wanneer je tijdig begint met een botox behandeling, kunnen de rimpels zelfs voorkomen worden. Zijn de rimpels statisch en al wat dieper dan kunnen de rimpels eerst met een filler opgevuld worden voordat de botox wordt ingespoten.

Soms, voornamelijk bij jonge mensen, zijn de lijnen op het voorhoofd zichtbaar als gevolg van een gebrek aan hydratatie. In dit geval kan een skinbooster behandeling uitkomst bieden om de huid van binnenuit te boosten en te hydrateren.

Overmatig zweten

Overmatig zweten is een medische indicatie. Het is erg vervelend wanneer u last heeft van overmatige transpiratie onder de oksels waardoor u bijvoorbeeld snel zweetplekken in uw kleding krijgt. Dit kan een onzeker gevoel geven. Gelukkig kan deze indicatie goed met botox worden behandeld. Door het inspuiten van botox in de zweetkliertjes wordt het zweetsignaal geblokkeerd waardoor u geen last meer zult hebben (of in mindere mate) van overmatige transpiratie. Het is wel van belang om vooraf de oorzaak van transpiratie vast te stellen. In sommige gevallen kan het namelijk duiden op een medisch probleem.

Naast het okselgebied kan botox ook worden toegepast voor de behandeling van overmatige zweethanden en/of zweetvoeten. De behandeling is hetzelfde. Bespreek de mogelijkheden met uw behandelend arts.

Tandenknarsen

Bruxisme (tandenknarsen) is een medische aandoening die pijn aan de kaken kan veroorzaken evenals hoofdpijn. Daarnaast kan langdurig tandenknarsen het gebit aantasten. Deze aandoening kan goed met botox worden behandeld door de spierspanning op de kaken te verminderen.

Doorgaans zal alleen de grote kauwspier behandeld worden maar soms kan het nodig zijn om ook de andere kauwspier te behandelen. Het is belangrijk om eerst uw tandarts te zien, de tandarts kan vast stellen of botox hulp kan bieden bij uw aandoening. In sommige gevallen kan bruxisme het gevolg zijn van een verkeerde kaakstand. In dit geval biedt botox geen oplossing.

Migraine

Migraine is een hele vervelende en moeilijk behandelbare aandoening die van grote invloed kan zijn op uw leven. Migraine kenmerkt zich doorgaans met klachten als misselijkheid, licht en geluidgevoeligheid en zware hoofdpijn. Migraine valt goed te verlichten met botox. Maar liefst 75% van onze cliënten heeft aangegeven baat te hebben bij de behandeling.

De migraine gaat meestal niet helemaal over maar wel zullen het aantal aanvallen verminderen wanneer de aandoening met botox wordt behandeld. Tevens zullen de aanvallen meestal minder heftig zijn. Tijdens de behandeling wordt botox geïnjecteerd op essentiële punten (voorhoofd, nek/achterhoofd en slapen) zodat de spieren die de hoofdpijn veroorzaken ontspannen. Het is belangrijk om tijdens uw consult goed aan te geven hoe u de hoofdpijnen ervaart zodat de botox op de juiste plekken geïnjecteerd kan worden.