Veelgestelde vragen Fillers en Botox verschillen

Wij hebben voor jou de meest gestelde vragen op een rij gezet. Bij elke behandeling kun je ook specifieke vragen en antwoorden terugvinden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is het verschil tussen botox en filler?

Botox zorgt dat spieren minder krachtig samentrekken, zodat rimpeltjes die ontstaan tijdens bijvoorbeeld fronsen zullen verminderen. Fillers geven volume. Ze kunnen bijvoorbeeld een rimpel of plooi minder diep maken of een wang iets voller.

Hoe maak ik een keuze tussen botox, filler en welke soort filler?

Geef goed aan welk effect u wenst te behalen. Ik zal u adviseren over de keuze tussen botox en/of filler. De keuze tussen de verschillende fillers maak ik op basis van uw wens. De hyaluronzuurfillers zijn ingedeeld op viscositeit. De stevige producten worden diep in de huid geïnjecteerd om volume te geven, de dunnere producten worden oppervlakkig geïnjecteerd om fijnere lijntjes weg te werken.

Is het gebruik van botox gevaarlijk?

Botox word al meer dan twintig jaar gebruikt in de geneeskunde. Er zijn veel studies gedaan naar lange en korte termijn gevolgen van botox. De hoeveelheden die we gebruiken binnen ons vakgebied leveren geen gevaar op.

Mogen injectables gebruikt worden tijdens zwangerschap?

Er is geen studie geweest naar de veiligheid van gebruik van botox en fillers tijdens zwangerschap. Derhalve is het niet aan te raden. Er zijn echter geen aanwijzingen dat het gebruik van botox of hyaluronzuur fillers gevaarlijk zijn tijdens zwangerschap.

Is het zo dat als je injectables gebruikt en ze uitgewerkt zijn, de rimpels erger terugkomen?

Nee. Zodra injectables (fillers en botox) uitgewerkt zijn, zal je weer teruggaan naar je begin situatie. Gebruik van botox maakt een rimpel na uitwerking dus niet sterker.

Als je tevreden bent met een resultaat, kun je dan niet beter permanente fillers nemen?

Nee. Permanente fillers zoals siliconenolie, ISP en aquamid zijn niet aan te raden. Ze kunnen op de lange termijn problemen geven zoals infectie en inkapseling. Dit komt omdat het lichaamsvreemd materiaal is. Bovendien is een bepaalde vulling na enkele jaren misschien niet meer de wenselijke vorm. Ons gezicht veranderd met de jaren, en een permanente vulling blijft hetzelfde. Dit kan er na verloop van tijd onnatuurlijk uit gaan zien. Bijvoorbeeld: wanneer een vrouw op 40 jarige leeftijd haar lippen laat vergroten met een permanente filler, heeft ze waarschijnlijk op 50 jarige leeftijd te volle lippen voor haar uiterlijk.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie heeft een richtlijn uitgegeven waarin zij het gebruik van permanente fillers voor cosmetische doeleinden ten zeerste afraadt. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) toetst hier in voorkomende gevallen op en treedt zo nodig op.

Wat zijn belangrijke punten die ik moet noemen bij een arts?

Belangrijk om te weten: welke medicijnen u gebruikt, of u een bepaalde aandoening heeft, of u ergens allergisch voor bent, of u permanente fillers heeft gebruikt. Komt u voor gezichtsveroudering dan is het een goed idee om een foto van enkele jaren terug mee te nemen (niet meer dan 10 jaar geleden).

Kun je voorkomen dat er blauwe plekken ontstaan tijdens een injectable behandeling?

Het krijgen van blauwe plekken is van vele factoren afhankelijk. Ten eerste aanleg: de een krijgt sneller blauwe plekken dan de ander. Ten tweede de manier van prikken. Door ijspacks te gebruiken tijdens de behandeling en waar nodig een canule te gebruiken voor injectie kan de arts te kans op een blauwe plek verkleinen. Ten derde kunt u zelf wat maatregelen treffen. Let op dat u een paar dagen voor een behandeling geen bloedverdunnende pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen inneemt. Paracetamol kunt u wel blijven gebruiken. Daarnaast kunt u het homeopatische ‘Arnica’ gebruiken. Drogisten en apotheken verkopen dit in druppel- creme- en pilvorm. Nog steeds last van blauwe plekken? Overleg met uw arts of er nog meer maatregelen te treffen zijn.

Wat zijn de bijwerkingen van een behandeling?

Zoals bij elke inspuiting kan er gedurende enkele dagen een blauwe plek of een pijnlijke plek ontstaan op de plaats van de injectie.
Omdat het Botox ® product een eiwit is, is er een kleine kans dat er vage griepachtige symptomen optreden (hoofdpijn, vermoeidheid, lichte koorts, zwelling van het gelaat, duizeligheid, huiduitslag, spierpijn, …). Deze verdwijnen echter spontaan binnen een paar dagen. Zeer zelden wordt een lichtjes afhangend ooglid gerapporteerd. Dit verdwijnt na 1 tot 3 maanden. Een infectie komt slechts uiterst zelden voor.
Zelden ontstaat een asymmetrie in de mimiek. Dit verdwijnt na enkele maanden, en kan in de meeste gevallen gecorrigeerd worden.
Deze effecten zijn zeer occasioneel, en geven nooit problemen op lange termijn. Neem contact op met uw arts wanneer dergelijke bijwerkingen vervelend worden of wanneer u andere bijwerkingen opmerkt waarvan u denkt dat die door de behandeling zouden kunnen zijn veroorzaakt.

Moet ik iets ondertekenen voordat ik behandeld word?

Voordat er overgegaan wordt tot behandeling vragen wij klanten altijd een aantal formulieren in te vullen. Tijdens de afspraak wordt u gevraagd de betreffende formulieren te lezen en te ondertekenen.

Formulier voor medische gegevens
Voor een behandeling hebben wij ook informatie van u nodig. Zo is het van belang om geïnformeerd te zijn over uw medische voorgeschiedenis, eventuele allergieën en medicatie gebruik. Om zodoende eventuele risico’s van de behandeling te kunnen voorzíen. In sommige gevallen moet om medische redenen al dan niet tijdelijk worden afgezien van behandeling. Wij vragen u om die reden ook om een zogenaamd anamnese formulier in te vullen met de voor ons relevante medische informatie: Anamnese formulier (PDF)

Toestemmingsformulieren
Sinds 1995 is de wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) van kracht. Uitgangspunt is dat de arts de consument die informatie geeft die nodig is om zelf op een verantwoorde manier beslissingen te kunnen nemen over de eigen gezondheid. Dit betekent dat de arts de consument duidelijk moet informeren over de aard en het doel van het onderzoek of de behandeling, de risico’s en de eventuele alternatieven. Voor iedere geneeskundige behandeling is toestemming van de patiënt vereist. Zonder deze toestemming (informed consent) kan de hulpverlener geen behandeling starten of voortzetten.

Cosmetisch arts KNMG

Mijn doel is altijd om naar een natuurlijk resultaat toe te werken. Ik werk middels een serie van behandelingen om het gezicht langzaam aan te verbeteren en te harmoniseren. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat het resultaat past bij de leeftijd van mijn cliënt.

Drs. Annebeth Kroeskop

GEKWALIFICEERD COSMETISCH ARTS KNMG

 

Consult

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen dan verwelkomen wij u graag voor een consult. Tijdens dit consult worden uw wensen in kaart gebracht en bekijkt u samen met de cosmetisch arts de mogelijkheden om deze wensen te realiseren. Een eerlijk en haalbaar advies staat altijd voorop bij AnnebethKroeskop.com B.V.

Annebeth Kroeskop
5.0
Gebaseerd op 18 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Aangesloten bij

Heeft u nog vragen?