Tandenknarsen, migraine, overtollig zweten? Botox kan helpen!

Tandenknarsen, migraine, overtollig zweten? Botox kan helpen!

Botox is een bekend middel dat gebruikt wordt bij bijvoorbeeld kraaienpootjes of fronsrimpeltjes. Wat niet iedereen weet is dat botox ook bij klachten als tandenknarsen, migraine of bij overtollig zweten succesvol kan worden ingezet.

Botox

Botuline toxine (botox) wordt met name gebruikt in drie zones: 1) de frons, 2) het voorhoofd en 3) de kraaienpootjes. Na een behandeling met botox kunnen de rimpeltjes die ontstaan op het moment dat u lacht of fronst vervagen. Botuline toxine zorgt er namelijk voor dat het samentrekken van de spier wordt bemoeilijkt. Doordat de spieren ontspannen verminderen de rimpeltjes.

Botox tegen migraine
Migraine is een heftige hoofdpijn waarbij de pijn in aanvallen komt. Tijdens een migraineaanval komt deze hoofdpijn vaak voor in combinatie met misselijkheid en/of gevoeligheid voor licht en geluid. Door gebruik te maken van botox tegen migraine kan de spierspanning verminderen. Botox tegen migraine kan er omdat de spierspanning minder wordt voor zorgen dat de migraine gedurende de drie maanden dat de botox werkt verdwijnt.

Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen is een bedreiging voor het gebit omdat er schade door kan ontstaan. Een manier om het tandenknarsen te verminderen is een behandeling met botox. Door botox in de kaakspieren te injecteren, verlaagt de spanning in de spieren. Door deze verlaagde spanning zal er minder druk op de kaakspieren zijn en op die manier kan een behandeling met botox ervoor dat het knarsen vermindert of zelfs helemaal ophoudt.

De behandeling

Bij botox tegen migraine en knarsen wordt de botox door middel van een injectie (door de huid) in de spier gebracht. De mate waarin men daarbij gevoeligheid ervaart, verschilt per patiënt. De behandeling voelt volgens veel patiënten als kleine punaiseprikjes. Na een behandeling trekken de spieren minder krachtig samen. De kracht van de spieren zal na verloop van tijd weer terugkomen, men bereikt dan ook het beste effect bij een herhaaldelijke behandeling.

Meer informatie over botox?

Wilt u meer weten over de manieren waarop botox kan worden ingezet voor medische doeleinden? U kunt te allen tijde contact met ons opnemen. Het is altijd mogelijk om te kijken of een Botox-behandeling bij u een effectief effect zal hebben.

Related posts