Moderna Vaccinatie in combinatie met dermal fillers!

Moderna Vaccinatie in combinatie met dermal fillers!

In de afgelopen periode zijn er meerdere nieuwsberichten verschenen waarin de aandacht wordt gericht op mogelijke bijwerkingen van het COVID vaccin Moderna wanneer u een dermal filler behandeling hebt ondergaan.

Wij zijn bekend met het feit dat het Moderna vaccin eventueel bijwerkingen kan geven indien u recent met fillers bent behandeld.

Mogelijke bijwerkingen zijn tijdelijke roodheid en verdikkingen op de plaatsen waar fillers zijn ingespoten. Dit komt omdat het Moderna vaccin RNA technologie bevat. RNA is een genetische code die het lichaam vertaalt naar viraal eiwit. Dit eiwit stelt ons afweersysteem in staat om ziekteverwekkers te herkennen en ons lichaam te beschermen tegen deze verwekkers.

De kans op bijwerkingen is vrij klein. De FDA in Amerika heeft laten weten dat van de 15184 gevaccineerde personen 3 personen last kregen van bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen goed behandeld worden met tijdelijke medicatie. Bij vaccins van andere merken zijn tot nu toe geen bijwerkingen ontdekt in relatie tot fillers.

Ons advies is om in de 2 weken voor vaccinatie met het Moderna vaccin geen injectable behandeling te ondergaan. Zo worden eventuele bijwerkingen tot het minimum beperkt.

Heeft u vragen over uw behandelingen bij ons in combinatie met een toekomstige Moderna vaccinatie neemt u dan gerust contact met ons op.

Bron: https://www.fda.gov/media/144434/download

Related posts