Injectables: Het verschil tussen botox en fillers

Injectables: Het verschil tussen botox en fillers

Injectables, botox, fillers allemaal termen die vaak voorkomen. Wat is nou wat, wat is het verschil en waarvoor kunnen we het gebruiken? In deze blog brengen we het verschil voor u in kaart.

Wat is het verschil?

Injectables is eigenlijk de verzamelnaam van behandelingen die kunnen worden toegepast om de uitstraling van het gezicht te veranderen/verbeteren. Botox en fillers zijn eigenlijk beiden een vorm van injectables. Het verschil tussen botox en fillers zit hem eigenlijk in de werking. Fillers vullen de rimpels als het ware op. Botox zorgt ervoor dat de spieren bij de rimpels gaan ontspannen en de rimpels zullen vervagen.

Botox

Botox wordt onder andere toegepast bij fronsrimpels, rimpels bij het voorhoofd en kraaienpootjes. Daarnaast wordt het gebruikt bij mensen die last hebben van migraine en mensen die vaak tandenknarsen. Bij behandelingen wordt er gebruikt gemaakt van Botuline Toxine (Botox).  Deze stof zorgt ervoor dat het samentrekking van de spieren wordt verzwakt. Dit komt doordat de stof de kracht van de spieren tijdelijk vermindert en ervoor zorgt dat de spieren zich ontspannen.

Meer over botox

Fillers

Fillers worden gebruikt om bepaalde gebieden in het gezicht te voorzien van extra volume. Het kan zijn dat door de jaren heen bepaalde gebieden vorm hebben verloren of dat u bij bepaalde gebieden graag wat meer volume wilt hebben. Zo kunnen wij onder andere lippen, wangen, wallen en rimpels bij mondhoeken behandelen met fillers. Een uitvoerige geteste lichaamseigen stof wordt gebruikt om de gebieden die vorm hebben verloren of vorm nodig hebben op te vullen. Met fillers kunnen we deze gebieden verfraaien met behoud van uw natuurlijke uitstraling.

Meer over fillers

Combinatie van botox en fillers

In sommige gevallen kunnen fillers en botox elkaar ondersteunen. De arts kan van te voren inschatten of een combinatie van beiden het gewenste effect zal hebben. Een behandeling van het gehele gezicht wordt ook wel een liquid facelift genoemd. De liquid facelift kent veel voordelen ten opzichte van de welbekende operatieve facelift.

Liquid facelift vs. de operatieve facelift

  • Geen littekens
  • Zonder narcose
  • Natuurlijk resultaat
  • Sneller herstel
  • Minder pijn
  • Direct resultaat

Meer weten over injectables? Annebeth Kroeskop is gespecialiseerd in diverse injectables behandelingen. Bezoek deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

Related posts