10 veel gestelde vragen over de filler behandeling

10 veel gestelde vragen over de filler behandeling

Moet ik pijnstilling innemen voorafgaand aan de behandeling?

Nee dit is niet nodig. Voorafgaand aan de behandeling wordt het te behandelen gebied indien noodzakelijk verdoofd. De filler bevat tevens lidocaïne om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. Tot slot zal de behandeld arts ijspacks gebruiken om de huid na de behandeling direct te koelen.

Het is belangrijk om 5 dagen voor de behandeling te stoppen met bloed verdunnende pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen. Je kunt eventueel wel paracetamol gebruiken.

Krijg ik blauwe plekken van de behandeling?

Ja dit kan maar dit gebeurd zeker niet altijd. De behandelend arts werkt waar mogelijk met een canule om de kans op blauwe plekjes te verkleinen. Daarnaast wordt de huid na het prikken meteen gekoeld met ijspacks om zwelling en blauwe plekjes zoveel mogelijk te voorkomen. Het is belangrijk om in de dagen voor de behandeling geen aspirines of ibuprofen te gebruiken omdat dit de kans op de blauwe plekjes vergroot.

Daarnaast kun je het homeopatische middel Arnica gebruiken. Drogisten en apotheken verkopen dit in druppel- crème- en pil vorm. We adviseren daarnaast om in de week voor de behandeling te stoppen met Omega 3 supplementen. Heb je snel last van zwelling dan kun je het supplement Bromeline innemen.

Mocht er onverhoopt toch een blauw plekje ontstaan dan duurt dat maximaal een week. Je kunt het plekje bedekken met een concealer.

Hoe lang is de hersteltijd?

Het effect van een filler behandeling is vrijwel meteen na de behandeling zichtbaar. Het herstel verloopt heel snel en na 1-2 weken geniet je van het volledige eindresultaat.

Hoe lang geniet ik van het resultaat?

Dit hangt af van het type filler wat wordt gebruikt en het behandelde gebied. Een resultaat van een hyaluronzuur filler houdt doorgaans tussen de 8-12 maanden aan. Het resultaat van Radiesse houdt tot wel 1.5 jaar aan. Wanneer je vaker filler behandelingen ondergaat in hetzelfde gebied zul je steeds langer van het resultaat genieten.

Kan ik na de behandeling make-up aanbrengen?

Liever niet. De huid heeft na een filler behandeling rust nodig en probeer daarom contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen. Bij voorkeur breng je iig de eerste 10 uur na de behandeling een make-up aan. Mocht het echt nodig zijn om make-up aan te brengen laat je dan door de arts adviseren over een volledig ademende foundation.

Kan ik na de behandeling in de avond alcohol drinken?

Nee. We adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling geen alcohol te drinken. We raden tevens aan om de dag voor de behandeling ook geen alcohol te drinken om zo de kans op blauwe plekjes en zwelling te verminderen.

Wat mag ik niet doen na de behandeling?

  • Laat de huid rusten.
  • Gebruik geen aspirines of ibuprofen. Kies liever voor paracetamol.
  • Stel de huid niet bloot aan extreme temperaturen. Het beste is om de eerste 6-8 weken geen bezoek te brengen aan sauna´s, zonnebanken en stoombaden.
  • Drink de eerste 24 uur geen alcohol.
  • Breng de eerste 10 uur geen make-up aan.

Wanneer mag ik na een filler behandeling opnieuw een filler laten plaatsen?

Wij adviseren om in ieder geval 2 weken te wachten met het opnieuw behandelen van hetzelfde gebied met een filler. De behandelend arts zal een behandelplan voor je opstellen.

Hoe vaak moet ik een filler behandeling herhalen?

De meeste cliënten komen 1 tot 2 keer per jaar terug voor een touch up behandeling van het behandelde gebied. Wanneer je vaker filler behandelingen ondergaat zal het resultaat langer aanhouden.

Kan een filler behandeling gecombineerd worden met Vivace of Ultherapy?

Absoluut. Iedere behandeling werkt in een andere huidlaag daarom kunnen injectable behandelingen prima gecombineerd worden met Vivace of Ultherapy.

Related posts